Jumat, 17 Januari 2020

Panganan tradisional jawa

Lupis
                https://manado.tribunnews.com/2018/03/27/cara-                 membuat-lupis-legit-jajanan-tradisional-                       sepanjang-masa-rasanya-bikin-nagih
   
             Lupis yaiku jajanan asli seka jawa lan siki wis terkenal dadi jajanan pasar tradisional sing murah lan gampang ditemokake ning pasar- pasar tradisional.Rasane  lupis iku legi amarga ing dhuwure ana parutan klapa lan gula jawa cair.
                Masyarakat- masyarakat jaman saiki isih akeh sing seneng karo jajanan tradisional salah sijine lupis, amarga rasane sing enak lan cara gawene gampang .
Bahan- bahan kang digunakake :
•Beras ketan
•Kelapa sing putih
•godhong gedhang
•Tali belahan pring
•Gula jawa
Alat alat kang di gunakake:
•Parutan kelopo
•Panci
•Dandang
•Piring
   Cara nggawene yaiku
1.Siapna selembar godhong gedhang sing ukurane sedhengan.
2. Isi nganggo beras ketan
3.Tutup  nganggo godhong gedhang sing luwih cilik.
4.Yen wis, usahakna mbungkuse nganti mblendhung.
5. Bungkusan mau digodhog nganti bener – bener mateng utawa sekurang- kurange 3 jam. Sawise mateng,
6.Diangkat lan dianging- anginke supaya cepet adem.
  Kanggo nggawe gulane
1. Panaske panci nganggo geni sedheng,
2. Lebokna gula jawa sing wis dirajang alus sing wis dinsediakke karo nambahi banyu sitik.
3. Yen wis mateng, bisa diangkat lan diademakae.
    Nggawe parutan klapane
1.Siapke klapa sing wis dibuang kulite ben ampase putih
2.Diparut nganggo parutan.
3.Cara nyajikake yaiku siapke piring saji, bukak bungkusan ketan sing wis mateng, buang kulite lan ditata nang piring saji karo ning ndhuwure diwei parutan klapa lan siram gula cair.
Mugo-mugo bermanfaat.
Maturnuwun🙏



25 komentar:

  1. Bisa dipraktekan cara membuatnya

    BalasHapus
  2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus